Bohmermassage

Massage

Waarom een massage?

Even een moment voor je zelf, aandacht voor je lichaam. Heerlijk wanneer je je vermoeid en/of gespannen voelt en eens helemaal wilt ontspannen.
De spieren kunnen door diverse oorzaken stijf en pijnlijk zijn.
Bijvoorbeeld door:
– Verkeerde werkhouding
– Afwijkende lichaamshouding (aangeboren, werk, blessure, .. etc.)
– Stress (je hoofd loopt over)
– Hoge werkdruk
– Zware fysieke belasting tijdens het werk
– Sport (belasting en belastbaarheid)
– Niet genoeg bewegen (bewegingsarmoede)
– Zwangerschap (Rondom de Zwangerschap)

Door een massage kun je de spieren en het omliggende weefsel soepel maken. Hierdoor wordt de doorbloeding hoger en is er een betere afvoer van afvalstoffen. Zo kunnen klachten door massage worden verminderd, verdwijnen of worden voorkomen. Massage heeft een positief effect op de fysieke gesteldheid van het lichaam maar ook op de psychische gesteldheid. Lichamelijk goed in je vel zitten betekent dat je ook psychisch beter in je vel zit.

Welke massage neem je?

Iedere massage is weer anders. Een massage naar keuze uit mijn
Massage-Assortiment, wordt ook nog aan jou persoonlijke wensen aangepast. Het is aan jou of er tijdens de massage wordt gesproken of dat je wilt genieten van de stilte. Een sfeervol muziekje op de achtergrond behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

 

Sport- & Wellness Massage

Massage is al zo oud als de mensheid zelf en is voortgevloeid uit de instinctmatige behoefte om bij ongemakken te wrijven op het lichaam. Massage is een prettige manier om lichamelijk en geestelijk tot ontspanning te komen en heeft een krachtige uitwerking op het algemene gevoel van welbevinden.
Door handelingen als strijken, kneden e.d. (de basistechnieken) bevordert de klassieke massage de gezondheid doordat tal van lichaamsfuncties worden geactiveerd. Door wrijvingen en druk ontstaat warmte waardoor de bloedcirculatie zal toenemen en de afvoer van afvalstoffen wordt geactiveerd.
Bij spierklachten zoals een stijve nek, pijn tussen de schouderbladen, onderrug klachten etc. geeft deze massage veelal direct verlichting!

 

Lomi-Lomi Massage

Lomi Lomi is meer dan een massage zoals we die hier in het westen kennen. Lomi Lomi is gebaseerd op de oude kennis dat we één zijn met alles dat leeft. Wanneer we in ons leven met fysieke of emotionele problemen te maken krijgen, kan dit als gevolg hebben dat we’uit balans raken’.
Een lomi-sessie, gegeven in de koesterende en omarmende aloha spirit van Hawaii, kan je weer in contact brengen met de onbegrensdheid van je ‘uhane’, je ‘spiritgreatness’.
Lomi Lomi is een weldadige vorm van massage, vol compassie, warmte en gratie. Tegelijkertijd is het een krachtig middel om in contact te komen met onopgeloste thema’s in ons leven. Een Lomi Lomi helpt fysieke, emotionele en mentale stress los te laten; blokkades te helen om zo de weg vrij te maken voor een harmonieus en energiek leven.
Uitgevoerd met het zachte deel van de onderarmen wordt degene op de massagetafel behandeld met warme olie en lange ritmische vloeiende strokes over het hele lichaam.
Tijdens de behandeling wordt het lymfesysteem geactiveerd en gereinigd, de bloedsomloop gestimuleerd, en de spieren zodanig behandeld dat stress en overbelasting kunnen worden losgelaten.
Tegelijkertijd komt tijdens een lomi-sessie de actieve geest tot rust, zodat ruimte ontstaat voor het loslaten van overtuigingen en herinneringen die je niet meer van dienst zijn. Een Lomi Lomi is een ritueel toegesneden op de individuele behoefte.