Bohmermassage

Specialisaties

TINNITUS

De behandeling van tinnitus bestaat uit Bowentherapie. Dit is met name gericht op de nek- en schouderregio. Er wordt echter ook gekeken (en behandeld) naar de rest van het lichaam. Verder wordt er uitleg gegeven over tinnitus en coach ik bij het veranderen van de belevenis van de tinnitus. Ik houd het verloop van de therapie bij door bij elke behandeling de TFI-vragenlijst af te nemen. Deze vragenlijst wordt hiervoor ook gebruikt door Audiologische Centra en bij Universiteiten.

Onderzoeksresultaten van mijn scriptie.

Uit de resultaten blijkt dat bij 29% van de onderzochte personen een significante verbetering in de beleving van tinnitus is gevonden. In totaal is bij 86% van de onderzochte personen een verbetering vastgesteld.

Behandeling van tinnitus wordt door mij aangeboden in mijn reguliere programma.

Klik op de onderstaande link voor de scriptie:

Bowentherapie en Tinnitus 

NIEUW IN DE PRAKTIJK: PHYSIOKEY (NON INVASIVE NEUROSTIMULATION)

Sportmedici hebben de laatste jaren veel gewerkt met de Physiokey en zijn overtuigd van haar kracht. Inmiddels is deze behandelingstool ook beschikbaar in mijn praktijk!

Physiokey is een apparaat dat werkt via Niet-invasieve Interactieve Neurostimulatie (NIN). Dit houdt in dat het apparaat impulsen afgeeft aan de zenuwreceptoren via het huidoppervlak zonder de huid te doorboren. Wel gaat de impuls door de huid heen, dit zet de zenuwvezels aan tot het produceren van pijnverminderende stoffen (de neuropeptiden). Doordat het een mobiel apparaat is kan de gehele pijnregio worden gescand. Het apparaat identificeert daarbij mogelijke behandelpunten waarvan de impulsfrequenties afwijken. De Physiokey geeft op die plekken een signaal af waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam actief wordt. In real-time (binnen een milliseconde) reageert de tool op de veranderingen in het lichaam en past de impulsen die ze geeft daar op aan. In essentie stemt het apparaatje haar impulsfrequentie af op de zenuwen bij het pijnpunt om het lichaam weer in balans te brengen!

In tegenstelling tot andere behandelingen waarin zenuwen worden gestimuleerd is deze techniek pijnloos en dient het wegens haar niet-invasieve werking geen stroomstoten toe op het lichaam.

Afbeelding: www.keyserie.nl

Bij welke klachten helpt de Physiokey je?

  • Pijn in het lichaam
  • Acute EN chronische blessures
  • Beperkte mobiliteit

De behandeling heeft daarnaast een positief effect op:

  • Kickstart en/of versnelt het proces van helen
  • De versterking van uw zenuwstelsel
  • Verbetering van uw circulatiesysteem
  • Het herstellen van balans tussen lichaam en geest

NB: Je kunt zowel een Physiokey behandeling an sich boeken in de praktijk als in combinatie met een Bowenbehandeling. Boek een afspraak via het contactformulier op de website of neem telefonisch contact op.